Onze ondertussen al traditionele comedy avond was er dit jaar weer één om niet snel te vergeten. Tom Cools kan blijkbaar buiten de komediant uithangen ook een geweldige line-up ten tonele brengen. Den Tom schoot sneller uit de startblokken dan ‘Usain Bolt’ en binnen de 9,58 seconden zaten we ook al aan meer dan 100 lachsalvo’s. Top atleet, die’n Tom. De lachspieren waren dan ook in no time opgewarmd, jaja zelfs oververhit!! (waarschijnlijk van Paula hare biscuit in den oven)

Onze eerste gast was Jeroen Verdick, nee nee, zeker niet te dik en met een schoenmaat 38 volgens Jeroen bewezen dat een bepaald lichaamsdeel hier niet mee evenredig is! De boekhouder uit Turnhout goochelde met het kempisch dialect vremde mor herkenbare zinnen in elkaar. Alleen opletten met een bepaald wit poeder op de tong te leggen, dat zou de uitspraak van sommige woorden wel eens snel kunnen bemoeilijken! ‘Klein’ begonnen maar groots geëindigd. Een geweldig optreden van dit jonge talent zou ik zeggen!!

My and my guitar, nee nee, niet die van het Eurosongfestival, wel die van Belgium’s got talent… en talent, dat mag je letterlijk nemen. Peter Hens wisselt sappige verhalen en herkenbare situaties af met vrolijke liedjes. Peter is duidelijk een ‘echte’ man, die ‘geniet’ van een dagje Ikea en een meester behanger is…. Niet dus! Als de vriendin dan nog zelf aan het klussen gaat, is het hek helemaal van de dam! ’Je bent een piramide, alles schuift van je af!’ was dan ook zijn leuze in benarde situaties. 10 trappisten… wat begon als een banaal liedje begon bij trappist 7 grappig te worden…om bij trappist 9 geniaal hilarisch te zijn, en dan zwijgen we nog over trappist 10 !!! Dit was humor ten TOP!!

Doooooorst!! Den Dennis zijn ‘moppentrommel’ werd leeggemaakt tijdens de pauze en de 4 grappigste mopkes uit de zaal werden door Tom beloond met inkomkaarten van ‘Swingin Hulsen’. Onze voorzitter ’moppie’ heeft blijkbaar nog grappige verborgen talenten. Na de biertonnen terug gevuld te hebben nam Tom de bende weer op sleeptouw met enkele hilarische anekdotes over het opvoeden van zijn 2 klein mannen.

Onder het moto; ‘De Kempen, daar mag het altijd wel een bitje meer zijn’, ging Nigel Williams sneller dan zijn besnorde ex-landgenoot Nigel Mansel ooit met een F1 gereden had! Messcherp, op het randje, de goede ouwe Nigel (oud zoals hij het zelf zegt) had er duidelijk zin in en wist als geen ander hoe hij…..een gratis stoelgangtest moest afnemen. In ware Ikea stijl werd de volledige procedure in geuren en kleuren aan de man gebracht! De grappen en grollen werden tegen ‘warp speed’ op ons afgevuurd, waarbij Nigel aan het publiek vroeg ‘of dit wel kon in de Kempen’ Die van OKRA zagen dat het wel goed was. Als mede grondlegger van de stand up comedian en meer dan 20 jaar ervaring was dit, naar mijn mening, toch wel één van de hoogte punten uit onze comedy avonden!
Alweer een geslaagd avondje plezier, zou ik zo zeggen. En…..vooral dank aan al de helpers die weer mee zorgde voor een geslaagde organisatie! Tot volgend jaar, en zie dat je er snel bij bent!
En Paula……die bakte nog een biscuit😊