Een briefje van Zwarte Piet.

Na een jaartje van ‘verdiende’ rust was de tijd weer aangebroken om langs de woelige zee naar Belgié te varen. De ontvangst was zoals gewoonlijk weer schitterend en de Sint was weer op z’n ‘paasbest’.

Maar zoals steeds duren mooie sinterklaasliedjes niet lang en moest er de volgende weken weer serieus (in het zwart) gewerkt worden. Het goede nieuws was natuurlijk dat er ook dit jaar weer geen stoute kinderen waren.

Zoals altijd passeerden we nu ook weer het charmante Hulsen met zijn mooie palm dennenbomen, uitgestrekte meren vijvers en zijn mooie bergcols kopberg !

Het is als zwarte piet altijd superleuk om in Hulsen bij de kinderen op bezoek te komen. We worden er steeds zeer warm onthaald (kan ook van de ‘stoof’ zijn) en geregeld worden we getrakteerd op lekkernijen zoals, pepernoten, wafels (soms licht gezouten volgens de taxi pieten), ‘warme’ en koude drankjes en zelfs friet met stoofvlees zou volgend jaar op het menu staan.

Ook muzikaal kunnen de Hulsenaartjes uit de schoentjes, want in het teken van de voice van Hulsen werden de Sint, zwarte piet en ik meermaals van onze stoel geblazen door de intensiteit van de sinterklaasliedjes!
Maar het leukste van al blijven natuurlijk de fonkelende oogjes bij het openen van de ‘zak van sinterklaas’ en zijn lekkere inhoud. Een zak gevuld vol gezonde (snoep, chocolade…) en één met minder gezonde (appel, appelsien, mandarijn…) dingen, zorgen steeds voor een mooie glimlach op de gezichtjes… en daar doen we het voor!!!

Dit jaar hebben we ook de schoorstenen in Hulsen gecontroleerd en bij deze kunnen we melden dat er géén gele, blauwe, groene, rode of roze roet in de schouw is opgemerkt zodat wij, ‘zwarte’ pieten, volgend jaar terug paraat zullen zijn!!

Groeten uit Spanje,
Zwarte Piet