31 december 2017


Al voor de ... keer hadden we onze KWB-tent op het kerkpad geplaatst voor het nieuwjaarzingen op de allerlaatste dag van het jaar.

Het had wel wat voeten in de aarde gehad, want de juiste dag dat er gezongen zou worden was een serieus discussiepunt in ons klein dorpje. 31 december viel namelijk op een zondag dit jaar en... kunnen we wel op zondag gaan zingen???
Na samenspraak met omliggende dorpen werd er toch bijna unaniem gekozen voor het zingen toch op zondag te laten doorgaan.

Vanuit ons eigen gemeente kregen we van ‘K erf’ bedelzakken aangeboden die we konden verdelen aan de zangers van dienst. En het waren er nogal wat. Een kleine schatting leerde ons dat er zo'n 400 in totaal aan de KWB-tent langskwamen. Groot en klein, want vele ouders, grootouders, nonkels, tantes, neven en nichten hielden deze dag vrij om samen met de kroost op stap te gaan langs vele deuren in ons dorp op zoek naar een snoepje of...

Wij konden de kinderen en groteren welkom heten met een warme chocomelk en een lekkere hot-dog. De iets meer ervaren feestvierders konden terecht in de jenever-bar voor iets sterkers.

Voor ons was het weer een geslaagde oudejaarsdag met vele nieuwjaarswensen die we mochten ontvangen.

Hopelijk allemaal tot een volgende oudejaar en deze keer zal het niet op een zondag, maar wel op een maandag zijn.

 


Prettig 2018 toegewenst vanuit de KWB-tent